I mer än 20 år har jag arbetat med utveckling av publika parker och trädgårdar. Först som chef på Sofiero slott från 1996-2008 och därefter som entreprenör och idéutvecklare samt projektledare i egen regi. Under 2014-2017 var jag projektledare för Gothenburg Green World med fokus på de främsta parkerna i Norden som finns i Göteborg: Botaniska trädgården, Trädgårdsföreningen, Gunnebo slott, Liseberg med flera ute i regionen. Det var ett stort samverkans-, program-och marknadsföringsprojekt för att ännu en gång sätta Göteborg på trädgårdsturism-kartan.

Jag brinner för de gröna frågorna, framför allt att skapa förutsättningar för parker och gröna miljöer att spela en betydelsefull roll bland boende i en stad. Parker är viktiga mötesplatser och oaser i de annars hektiska stadsmiljöerna. Det är viktigt att värna om dom och att utveckla nya anledningar till att använda parkerna för involvering och engagemang hos de som bor och verkar i staden.

Min blogg handlar om allt som kan inspirera och väcka lust och kreativitet till att skapa meningsfulla och hållbara aktiviteter. Det kan handla om möten, samtal, platser och parker jag besöker eller idéer som är under bearbetning. Roligt att berätta och förmedla, skapa dialog samt vara med och föra utvecklingen framåt! 

 
Allé med trettio träd som en manifestation för de mänskliga rättigheterna. Varje träd har fått en lapp knuten runt sin stam med en beskriven paragraf ur rättigheterna. Denna installation gjorde jag på Sofiero slott i samband med Den Stora Trädgårdsfesten i augusti 2013. Besökare gick mellan träden och kunde i sin egen takt ta in de olika rättigheterna och skyldigheter som fanns att läsa. Det kändes tydligt att de gjorde intryck när de stod samlade så här. Manifestationen var en hyllning till Raoul Wallenberg på sin namnsdag den 27;e augusti som firas av Raoul Wallenberg-stiftelsen bland annat. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress